in gesprek met

FAMILIES AAN HET WOORD

In de gekte waarin wij terecht kwamen als gezin nadat eerst mijn man
en tweede vader/opvoeder van mijn twee jongens overleed en vier dagen daarna
ook plotseling mijn eerste echtgenoot en de biologische vader van de jongens,
was Dees met haar team een rots in de branding. We regelden twee uitvaarten door elkaar heen.
Beide situaties waren verschillend en dat kwam op bijzondere wijze tot uitdrukking in de crematies.

Met respect, doortastendheid, professionaliteit en empathie zijn de uitvaarten geregeld.
Een lichtpuntje in de hectiek waarin we zaten.

Bianca van Hoorn

FAMILIES AAN HET WOORD

Dees heeft ons op haar eigen wijze begeleid tijdens de verdrietige dagen na het overlijden van mijn man.
Haar inbreng en enorme inzet heeft ons gebracht bij het liefdevolle en waardige afscheid dat wij hem hebben kunnen geven.

Warm, empathisch, oprecht belangstellend, maar ook geduldig, praktisch en oplossing gericht.
En dat alles overgoten met een sausje van fijngevoeligheid. We hadden het niet beter kunnen treffen!

Onze bijzondere dank voor een bijzondere vrouw!

Warme groet,
Tina Stol-Hardebeck

FAMILIES AAN HET WOORD

Enige tijd geleden sprak je in een mail de hoop uit dat ik kon terugkijken op een mooi afscheid van Lia.
“Het was een prachtige dag met mooie herinneringen.”
Het was inderdaad een warm en liefdevol afscheid van mijn vrouw, een afscheid zoals het haar
voor ogen stond. We hebben daar voor haar dood uitgebreid over gesproken.

Er zijn uiteraard allerlei omstandigheden die meehelpen een uitvaart indrukwekkend te maken.
Om er een paar te noemen: de locatie, de aankleding, het weer, de speeches en de wijze waarop jij
het afscheid in goede banen hebt geleid.

Jij straalde warmte uit, jij hield bescheiden en beslist de leiding in handen.
En wat jij deed met de bloemen was geweldig.

Voor dat alles wil ik je nadrukkelijk en uit de grond van mijn hart bedanken.
Het ga je goed.

Cees Gloudemans

FAMILIES AAN HET WOORD

Alles was in tot in de puntjes goed geregeld.
Ook op het moment dat je Corona kreeg, zelfs toen was je top!
Met plan B werd alles super geregeld.

Wij zouden als ‘het’ nodig is, je aan iedereen aanbevelen.

Nogmaals dank.
Veel liefs, Bep, Yvon en Wilma

VERHALEN UIT MIJN PEN

EEN GOUDEN HANDKUS

Laatst was ik in het oosten van het land om een uitvaart te verzorgen. Tijdens de informele borrel zag ik een oudere dame in haar eentje rustig op een bankje zitten. Omdat ze al geruime tijd alleen zat, besloot ik haar wat extra aandacht te geven. Ik liep naar haar toe en hurkte naast haar neer om te vragen of alles in orde was en of ik voor haar een drankje kon halen.

De dame, ik noem haar maar even Aaltje, zat met een mobiele telefoon in haar hand. Je weet wel, zo’n seniorentelefoon met extra grote toetsen. Het was best nog een hip ding. We raakten in gesprek en ik ging naast haar op het bankje zitten. Aaltje vertelde over haar grote schare kinderen, de dorpjes waar ze had gewoond en dat ze getrouwd was geweest. Haar man was al enige tijd geleden overleden.

ZE IS VERLIEFD
Tijdens het gesprek gluurde Aaltje regelmatig naar haar telefoon. Het was duidelijk dat ze op een telefoontje zat te wachten. Ik vroeg haar ernaar en haar ogen begonnen direct te glinsteren. ‘Ja,’ zei ze ‘ik heb sinds kort een vriend.’ En ze glunderde vol trots. ‘Hij is al 94 en ik 87, en wat hebben we het leuk samen.’ Wat heerlijk om op die leeftijd nog zo verliefd te kunnen zijn. Er zijn immers genoeg mensen van die leeftijd die achter de geraniums verpieteren en waar geen aandacht meer aan besteed wordt.

Aaltje en ik hadden een mooi gesprek waarin ze vertelde dat ze nog regelmatig allerlei activiteiten onderneemt, zelf nog autorijdt en óók nog zelfstandig woont. 87 jaar en dan nog zo kwiek in het leven staan, ik teken ervoor. Ik rondde het gesprek af -tenslotte was ik aan het werk- en bedankte Aaltje voor het bijzonder fijne gesprek. Als dank werd ik beloond met een dikke knipoog. 

EEN GEBAAR VAN GOUD
Na een kwartiertje zag ik dat de taxi voor Aaltje was gearriveerd. Ik liep naar haar toe, hielp haar in haar jas en wilde haar naar de taxi begeleiden. ‘Dat is niet nodig lieverd,’ zei ze ‘dat red ik wel.’ Ze pakte mijn hand en drukte er een stevige zoen op. Wat een lief gebaar voor iemand die zij net had leren kennen.

Dit lieve gebaar ontroerde mij. Het raakte mij echt in mijn hart. Een klein, maar waardevol gebaar. Kennelijk betekende het dus echt heel veel voor Aaltje dat ik even tijd had genomen om naar haar verhaal te luisteren. Zonder een dank je wel, wist ik dat ze me dankbaar was. Nog enigszins overrompeld van de handkus, dacht ik: waarom doen we dit niet vaker? Gewoon even de tijd nemen voor elkaar en oprecht luisteren naar een ander, ook als die ander een vreemde voor je is.

Deze dame, die eerst een vreemde voor mij was, werd voor mij Aaltje. Dankjewel Aaltje, voor een bijzondere middag met een gouden randje.

#goudenhandkus

FAMILIES AAN HET WOORD

Ik bewaar hele goede herinneringen aan je steun, fijne samenwerking, de kwaliteit en persoonlijkheid
in alle details waardoor het een prachtig en heel persoonlijk eerbetoon aan mijn man is geworden.

Alice

FAMILIES AAN HET WOORD

Het is fijn om bepaalde zaken uit handen te geven aan een professional als Dees.
Zij weet de weg, luistert naar onze wensen en handelt daarnaar op een prettige en informele manier.
Dees zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.

Wij zijn blij dat ze ons heeft geholpen en kunnen haar ook zeker aanbevelen.

Ineke en familie

FAMILIES AAN HET WOORD

Dees heeft ons op een prettige en rustgevende manier meegenomen
langs alle beslissingen die we in korte tijd moesten nemen.
Doordat zij weet wat er (in de buurt) te krijgen is en goed kon inschatten
wat er bij onze familie past, is de uitvaart van onze vader en man,
ondanks alles, een hele fijne ervaring geworden!

Alles liep op rolletjes en Dees had de slideshow perfect getimed.
We waren ook heel blij met de wilgentenenmand die we met bloemen konden versieren.

Heel hartelijk dank namens de hele familie Van der Spek – van Steenbergen

FAMILIES AAN HET WOORD

Niemand heeft veel ervaring met het organiseren van een afscheid.
Nu alles achter de rug is, kunnen wij niets bedenken wat wij anders zouden hebben willen doen.
Het organisatie vermogen van Dees was hiervoor onmisbaar.

Zelden heb ik iemand in zo’n korte tijd zo in mijn hart gesloten.
Ze is super warm, meelevend, meedenkend, maar ook efficiënt en kordaat.
Heeft originele ideeën, maar blijft luisteren naar de nabestaanden.
Wist ook familie gedoe” in goede banen te leiden.

Lieve Dees, dank dat je het afscheid van mijn vader zo bijzonder hebt gemaakt.

Els Jol

FAMILIES AAN HET WOORD

Aan jouw aanwezigheid, snelle begrip en begeleiding heb ik veel gehad.
Alles -van uitvaart tot en met materialen- was mooi verzorgd.

Het kon niet mooier, beter, begripvoller…

Groet, Wilma

↑ Top of Page