Beeld en Geluid

In mijn ervaring als uitvaartbegeleider merk ik met regelmaat dat families nauwelijks meekrijgen wat er door sprekers is verteld. En dat is zo jammer. Want er worden wellicht verhalen verteld, die jij als dierbare misschien niet eens wist. En dan is het fijn om dat toch nog eens terug te kijken.

Wil je geen beeldmateriaal maar wel deze bijzondere dag vastleggen, of voor jezelf, of de kinderen of kleinkinderen, dan is er uiteraard ook de mogelijkheid om een afscheidsfotograaf in te huren. Je ontvangt dan enkele weken later een mooi boekwerk met prachtige foto’s ter herinnering.

Beelden voor later.

Op dit moment, ten tijde van het COVID-19 virus, hebben we helaas te maken met de omstandigheden waarin ‘afscheid nemen’ van je dierbare wordt beperkt. Doordat we zo beperkt zijn in het aantal genodigden die aanwezig mogen zijn bij het afscheid, kan het juist in deze tijd, mooi zijn om foto’s te laten maken. Je krijgt dan later een prachtig album toegestuurd. Ook kunnen er uiteraard beeldopnames gemaakt worden zodat deze film gedeeld kan worden. Zo kan het afscheid op een later moment nog eens worden bekeken door diegene die niet aanwezig waren.  Ook kan er een ‘live streaming’ dienst worden opgezet, waarbij naasten de mogelijkheid krijgen op afstand de afscheidsplechtigheid ‘live’ bij te wonen vanuit huis.

‘Het beeld van vandaag is de herinnering voor morgen’  (Met dank aan de families en uitvaartfotograaf Rob de Joode voor de beelden.)

↑ Top of Page