Locaties

Over dit onderwerp valt ontzettend veel te vertellen, want de dag van het afscheid kan op vele manieren vorm en kleur krijgen. In de regio Leiden hebben we uiteraard het crematorium en de begraafplaats Rhijnhof. En wist je dat begraafplaats Rhijnhof ook een mooie rouwsteiger heeft? Hier kun je met een uitvaartboot van bijvoorbeeld de Leidse rederij of de Uitvaartboot aanmeren en vanuit daar je dierbare begraven op de begraafplaats. Kijk eens voor meer mogelijkheden op de begraafplaats op de vernieuwde website van Rhijnhof.

Maar een afscheidsplechtigheid of bijeenkomst in een aula van het crematorium of begraafplaats is niet verplicht. Het strand, het bos, of een bijzonder restaurant behoort ook tot de mogelijkheden. En wat denk je van ‘gewoon’ thuis, als daar de mogelijkheid voor is. Samenkomen in je eigen vertrouwde omgeving; in de huiskamer of in de tuin… Er is veel mogelijk. Heb je zelf nog mooie ideeën of locaties die je met mij wilt delen? Ik hoor ze graag.


Herinneren op een later tijdstip

 

Op dit moment, ten tijde van het COVID-19 virus, hebben we helaas te maken met de omstandigheden waarin ‘afscheid nemen’ van je dierbare wordt beperkt. Je dierbare begraven of cremeren, alleen in het bijzijn van de intiemste kring, terwijl je je dierbare juist groots had willen eren. Dat voelt misschien niet goed. Denk er dan eens aan, om een herinneringsbijeenkomst te organiseren op een later tijdstip. Een mooie bijeenkomst die wordt gehouden waarbij iedereen aanwezig kan zijn. Precies zoals jij of de overledene dat voor ogen had.

Juist onder dit soort omstandigheden kan een herinneringsbijeenkomst op een ‘buitengewone’ locatie, prachtig zijn. In de regio Leiden zijn meer dan prachtige sfeervolle locaties die hier geschikt voor zijn.

Laten we nú, vooral niet kijken naar wat er allemaal niet mogelijk is, maar naar wat er allemaal wél mogelijk is. Meer inspiratie daarvoor vind je hier.

↑ Top of Page