Wat kost een uitvaart?

Laten we het eens hebben over geld

Altijd maatwerk

Een uitvaart is en blijft altijd maatwerk. Het is daarom ook lastig om een vaste prijs te geven. Dit is namelijk allemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. Ook is er een groot verschil tussen cremeren en begraven. Een begrafenis in Amsterdam kost bijvoorbeeld meer dan een begrafenis in provincies als Friesland en Groningen. En natuurlijk speelt het aantal genodigden ook een grote rol in de kosten. En wat dacht je van de catering? Elk hapje en drankje kost geld. Alles hangt af van de gemaakte keuzes. 

Wil je meer inzicht in de kosten kijk dan eens naar de voorbeelden van uitvaartpakketten.

Onafhankelijk en transparant

Ik werk onafhankelijk en transparant met een vast begeleidingstarief of met een begeleidingstarief op uurbasis. We zullen samen kijken wat het voordeligste is binnen jouw budget.

Transparant werken houdt in dat ik geen toeslagen, provisies of marges bereken op de prijs van de bestelde producten of diensten. Deze prijzen bereken ik één op één aan je door zónder enige commissie. Dus wat de kist voor mij kost, kost die ook voor jou.

Ik heb geen contracten met leveranciers en alle producten die je op deze site ziet zijn producten om te inspireren. Uiteraard vind ik de getoonde producten, persoonlijk erg mooi, maar maak vooral je eigen keuze. Zoals dat ook hoort en waar ik voor sta.
Doordat ik transparant werk valt de totale factuur vaak een stuk lager uit dan bij grotere uitvaartorganisaties. Dit geldt ook voor de door mij samengestelde pakketten. Je betaalt wat je afneemt. Na de uitvaart ontvang je van mij een duidelijke factuur waarop je alles terug kunt vinden: overzichtelijk en transparant.

Wat mag je van mij verwachten

Je mag van mij verwachten dat ik er alles aan doe om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden. Belangrijk voor mij is dat we samen goed kijken dat de keuzes die er gemaakt worden, ook passen binnen jouw budget. Want ook met een klein budget kunnen we samen voor een passend, maar vooral waardig en persoonlijk afscheid zorgen. Ik hanteer een vast tarief voor mijn begeleiding. Hiervoor sta ik de gehele uitvaartweek voor je klaar. Wil je echter heel veel zelf doen, wat uiteraard ook gewoon kan en mag, of heb je weinig behoefte aan begeleiding, dan werk ik op uurbasis.

Na ons eerste gesprek ontvang je van mij binnen 24 uur een begroting op basis van de wensen. Als de begroting verandert gedurende de week, stel ik je daar direct van op de hoogte en wordt de begroting aangepast. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat zit er in mijn tarief inbegrepen en met welke kosten moet je rekening houden

In mijn begeleidingstarief is inbegrepen:

 • Ik ben dag en nacht voor jullie bereikbaar.
 • Het samen organiseren en plannen van de uitvaart
 • Het opstellen van de rouwkaart en/of advertentie indien gewenst
 • Begeleiding op de dag van de uitvaart
 • Onderhoud van het contact met derden
 • Het verzorgen van alle wettelijke formaliteiten, zoals de aangifte en het verlof
 • Eventueel contact met de verzekeringsmaatschappij
 • Indien nodig, dagelijkse controle van de opbaring
 • Alle reiskosten binnen een straal van 50 km
 • Nazorg zolang de behoefte er is
 • Het boek ‘Wegwijzer voor nabestaanden’ geschreven door Marieke Henselmans

Met welke kosten moet je rekening houden:

 • Verzorging en opbaring
 • Kist of wade
 • Rouwkaart en/of advertentie
 • Crematie- of begraafkosten
 • Locatiehuur
 • Catering
 • Bloemen
 • Vervoer
 • Akte van overlijden
 • Kosten asbestemming
 • Overige kosten als bijvoorbeeld een fotograaf, volgauto’s of dragers

  

↑ Top of Page