Lars Zebregs
Lars Zebregs

Lars Zebregs

is muzikant en zingt ook bij een afscheid.

Hij zegt daarover: ‘Spelen tijdens het afscheid van een dierbare blijft voor mij keer op keer een bijzondere ervaring. Iets mogen betekenen voor de nabestaanden vanuit mijn vak als muzikant, dat voelt als een eer. Bij een afscheid tref ik mensen in hun puurste vorm en hier ben ik gevoelig voor. Wanneer ik achter de piano muziek maak en zing tijdens de ceremonie dan voelt het alsof ik een cadeau aan het geven ben. Een laatste muzikale eer aan de overledene.

Als de tijd en ruimte het toelaten heb ik ook graag vooraf fysiek contact met de nabestaanden. Op die manier kunnen we even persoonlijk kennis maken en geef ik hopelijk het gevoel mee dat we samen naar een mooi en waardig afscheid toe werken.

Soms heb ik mensen aan de telefoon van wie iemand in de omgeving terminaal is. Ze oriënteren zich alvast op de mogelijkheden die er zijn wanneer hij/zij komt te overlijden. Een mogelijkheid die ik altijd bied is samen te kijken naar de muzikale mogelijkheden, indien de situatie en de gezondheid het toelaten. Ik neem mijn piano of gitaar mee en zo laten we wensen en muziek de revue passeren. Het gevolg is een heel klein, intiem privé concertje dat zorgt voor een stukje geruststelling.’

Beluister alvast zijn eigen nummer op Spotify: Lars Zebregs
www.larszegbregs.nl

Date:
Back to top