Waarmee kan ik je helpen?

Veelgestelde vragen

Slide 1087, Bathurst st Toronto ON5/ 63 47
Mon-Thu: 10:00-16:00 Sat- Sun: 10:00-16:00
Scroll
Onderwerpen van veelgestelde vragen

Melden en kennis maken

Kosten en aanbetaling

Regelen en bespreken

Locatie en vervoer

Melden en kennis maken

01. Ik wil een overlijden melden. Wat moet ik doen?

Nadat de huis-of schouwarts is geweest mag je mij bellen. Kort neem ik de eerste wensen met je door. Heb je hier nog geen antwoord op? Geeft niks. Haal eerst maar eens diep adem. Wij zien elkaar op het tijdstip dat we met samen afspreken. Wil je dat ik meteen kom of heb je even een beetje tijd nodig? Alles kan en alles mag. Wel kun je alvast beginnen om wat kleding uit te zoeken en een documenten als een ID-bewijs en eventuele verzekeringspapieren klaar te leggen.

02. Kan ik je ook bellen voor een kennismaking?

Natuurlijk kan dat, graag zelfs. En zo’n kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend én kosteloos. Je mag me bellen op 071 – 20 700 11.

03. Wat kan ik verwachten van uitvaartbegeleiding?

Je mag van mij verwachten dat ik je begeleid daar waar nodig. Ik bewaak de deadlines, draag ideeën aan waar je zelf misschien niet aan hebt gedacht, maak afspraken met de leveranciers en hou samen met jou het budget in de gaten. Ik help je met het ontwerp van de rouwkaart, maak de fotopresentatie als die gewenst is. Ik neem je zoveel mogelijk uit handen om je te ontzorgen.

04. Hoe ziet een week met begeleiding eruit?

Kosten en aanbetaling

05. Wat kost een uitvaart?

06. Kun je met een klein budget ook een mooi afscheid regelen?

Jazeker kan dat! Juist door veel zelf te doen, kun je goed besparen op kosten. Wat denk je ervan om een kaart zelf te ontwerpen, of een eigen kist te maken met een stel vrienden? Ik informeer je graag naar alle mogelijkheden.

07. Moet ik voor de uitvaart een aanbetaling doen?

Bij mij hoef je vooraf geen aanbetaling te doen. Ook hoeft de rekening niet te zijn voldaan op de dag van de uitvaart. Ongeveer 2 weken na de uitvaart ontvang je van mij de factuur en ik vind het fijn als die binnen 14 dagen wordt betaald.

Regelen en bespreken

08. Ik heb een uitvaartverzekering. Mag ik zelf een uitvaartondernemer uitzoeken?

Je bent áltijd vrij om je uitvaart te regelen door de uitvaartondernemer naar jouw keuze. Altijd. Wel is het goed om na te gaan of je verzekering kapitaal uitkeert of dat je een verzekering met diensten hebt. Maar ook dán heb je nog een eigen vrije keuze. Ik kan je voor- en nadelen haarfijn uitleggen. Wil je nu al meer weten? Lees meer op de wat te doen pagina en de kosten pagina.

09. Wat mag ik zelf regelen voor de uitvaart?

Eigenlijk mag je alles zelf regelen als jij dat wil. Misschien vind je het fijn dat ik je in contact breng met de mensen met wie ik graag werk. Ik bewaak in ieder geval de deadlines en de wettelijke voorschriften voor je. Ik ben er voor je daar waarbij jij mij nodig hebt.

10. Is het goed om van te voren mijn uitvaart te bespreken?

Natuurlijk is het goed om dit lastige gesprek eens aan te gaan. We hebben tenslotte allemaal niet het eeuwige leven. Maar het is vooral goed om je dierbaren op de hoogte te stellen van jouw wensen. Dat geeft hen op het moment dat het einde nadert rust en ruimte om weloverwogen beslissingen te nemen.

11. Hoe kan ik het regelen van een uitvaart bespreekbaarder maken met mijn dierbaren?

Een begin maken voor dit soms lastige gesprek doe je niet zomaar tussen neus en lippen. Bereid je met een wensenboekje voor op alle keuzes die je rondom een afscheid kunt maken. Als voor jou dan helder is welke mogelijkheden er zijn, is het makkelijker om het gesprek aan te gaan met je dierbaren. En dit kan gewoon tijdens een mooie wandeling in het bos, of bij een grote pot thee. Je zult ervaren dat -hoe lastig dit soort gesprekken ook zijn- dit ook mooie waardevolle gesprekken kunnen zijn.

12. Wat kan ik doen bij plotseling overlijden als er nog niks geregeld is?

Als allereerste; diep ademhalen en dan de huisarts bellen. Misschien wil je ook eerst nog even een familielid of vriend of vriendin bellen. En als dan een beetje is doorgedrongen wat er nou eigenlijk is gebeurd, mag je mij bellen. Ik zal je ontzorgen en je stap voor stap meenemen in de keuze waarvoor je komt te staan. En dit doe ik in het tempo dat voor jou het fijnste voelt.

Locatie

13. Moet de uitvaart in een aula van het crematorium plaatsvinden?

Nee, helemaal niet. Een afscheid mag plaatsvinden daar waar jij dat graag zou willen. Een afscheid mag plaatsvinden in de natuur, je favoriete club of café of bijvoorbeeld in een theater of galerie. Zolang de uitbater hiervoor toestemming geeft uiteraard.

14. Ik wil geen rouwauto, mag ik mijn eigen vervoer gebruiken?

Jazeker mag dit, mits je auto groot genoeg is om een kist te vervoeren.

15. Wat voor soorten vervoer is er mogelijk?

Bijna elk denkbaar vervoer is mogelijk. Denk hierbij aan een rouwauto in alle kleuren en merken, een oldtimer, een bakfiets, een rouwcaravan of wat dacht je van een stoere Jeep Defender?

Back to top