Dag voor dag afscheid nemen

Een week met begeleiding

Slide 1087, Bathurst st Toronto ON5/ 63 47
Mon-Thu: 10:00-16:00 Sat- Sun: 10:00-16:00
Scroll
Een week met begeleiding

Dag voor dag
afscheid nemen

Ik neem je graag alvast mee in hoe een week er met mij en mijn begeleiding uit ziet. Samen organiseren en plannen we de uitvaart en maken we keuzes. We nemen hier de tijd voor, net zoveel als jij nodig hebt zodat we tot passende keuzes kunnen komen.

Dag voor dag neem ik je mee in alle stappen die we samen gaan zetten zodat jij alvast weet waar je aan toe bent. Dit geeft je rust.

Dag 1

De laatste verzorging en eerste keuzes

De laatste verzorging en eerste keuzes

Wat zijn de wensen voor de laatste verzorging? Wie wil daarbij aanwezig zijn en wil je dit graag zelf doen? We bespreken dit allemaal samen en nemen overal de tijd voor. Niks moet en alles mag. Ook het opbaren bespreken we, wil je dat je dierbare thuis wordt opgebaard of liever in een rouwcentrum of op andere locatie? We bespreken ook alvast de datum van de uitvaart.

Dag 2

De kaart opstellen en bespreken van opties

De kaart opstellen en bespreken van opties

Deze dag staat in het teken van de rouwkaart. Ik ga aan de slag met het besproken ontwerp terwijl jullie alle adressen verzamelen. Hiervoor heb ik overigens een hele handig tool: een template voor adressen. Verder bespreek ik opties waarin nog geen beslissing genomen hoeven te worden, maar wel stof tot nadenken geeft zoals bloemen, de rouwauto en eventuele advertenties. Ik help jou met het maken van deze keuzes en we nemen ook hier weer de tijd voor.

Download hier de handige tool voor de adressen. 

Dag 3 en 4

Meer inhoud en invulling

De uitvaart begint vorm te krijgen

Nu we samen al een paar dagen optrekken, begint het afscheid vorm te krijgen. We kunnen wat meer details met elkaar gaan bespreken en een draaiboek opstellen. In een draaiboek zetten we neer wie wanneer wat wil zeggen en wie wat gaat doen. Zo weten we allemaal wat het plan is en dit geeft ook wat meer rust over de dag van het afscheid. Ook de keuze voor muziek tijdens het afscheid krijgt een plekje.

Dag 5

De laatste dingen regelen

Gun jezelf wat rust

Vandaag zetten we samen de laatste puntjes op de i en regelen we de laatste dingen. We bespreken het plan voor morgen nog eens en verder hoeft er niet zoveel meer te gebeuren tenzij jij dat zelf wil. Als de kist of de wade nog niet dicht is, kan deze ook gesloten worden deze dag. Gun jezelf vooral de rust en de tijd.

Dag 6

De dag van de uitvaart

Het moment is daar om echt afscheid te nemen

Het afscheid is daar. De afgelopen dagen hebben we alles voorbereid en dit komt vandaag allemaal samen. Het belangrijkste vandaag is het nemen van afscheid in alle rust en samenzijn. Ik ben er vandaag de hele dag bij om op de achtergrond alles goed te laten verlopen voor jou en jullie.

Rouwen is een werkwoord

De tijd na het afscheid

Zolang er behoefte is aan nazorg kun je hiervoor bij mij terecht. Rouwen is een werkwoord en is hard werken om je leven anders in te gaan richten. Geef rouw de tijd en aandacht die het verdient. Het boek ‘Wegwijzer voor nabestaanden’ geschreven door Marieke Henselmans ontvang je ook van mij. Hiermee word je op weg geholpen met het werk wat vaak na het overlijden van een familielid verzet moet worden als geldzaken, de erfenis, een huis leeg maken, opzeggen van woning en dergelijke. Een handig naslagwerk dat je wat extra steun geeft in deze tijd na het afscheid.

Uiteraard kan ik je ook adviseren over asbestemming.

BYE _ bell shrine klein - photo 4
Back to top