Lijkwade – VIEK
Lijkwade – VIEK

Lijkwade – VIEK

Een lijkwade is een alternatief voor een uitvaartkist. Sinds 1991 is het niet meer verplicht om in een kist te worden begraven. Het is sindsdien toegestaan om een overledene, gewikkeld in een lijkwade, op een opbaarplank te leggen. Dit mag zowel bij begraven, natuurbegraven en bij een crematie. Het prettige van een lijkwade  als alternatief voor een uitvaartkist is dat een zachte lijkwade uitnodigt tot toenadering.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren. De lijkwade is hierbij een onderdeel en van groot belang voor de rouwverwerking en herinnering.

Bij uniek afscheid hoort een unieke, persoonlijke, eigentijdse en aaibare lijkwade. U kunt hier uw eigen keuze maken voor  als u al bezig bent met het regelen van uw uitvaart, maar ook als nabestaande kunt u hier uw keuze maken. Geen standaard lijkwade, geen standaard stof. Net dat extra wat VIEK toevoegt geeft zoveel meer dan u verwacht. Er zijn verschillende keuze mogelijkheden, denk hierbij aan materiaal of de kleur. De lijkwades zijn in er in de materialen: katoen, linnen en linnen/katoen.

Website: www.viek-uitvaart.nl

Date:
Back to top