Muzikale liefdesbrieven
Muzikale liefdesbrieven

Muzikale liefdesbrieven

Met muziek geef je de uitvaart iets heel persoonlijks mee. Muziek roept herinneringen en warme gevoelens bij je op. Met muziek vertel je een verhaal namelijk jouw verhaal. De muziek die bij een afscheid gedraaid wordt, geven troost. Door een mooi liedje uit te zoeken na een toespraak, voeg je kracht toe bij woorden die je hebt gesproken. Of je laat de muziek jouw verhaal vertellen, omdat je die woorden juist niét kunt uitspreken.

Elk nummer uit de ‘Liefdesbrieven’ muzieklijst op Spotify, roept een mooie herinnering bij mij op. Van sommige liedjes kende ik het bestaan niet eens. Ik heb ze tijdens plechtigheden mogen horen, en ik vond ze zó bijzonder dat ik ze heb verzameld. Liefdevol werden ze gespeeld voor de overledene. En soms was het juist de keuze van de overledene, omdat hij /zij nog wat persoonlijks wilde meegegeven. Daarom heb ik ze de ‘muzikale liefdesbrieven’ genoemd.
In de dagen voor de uitvaart zul je vast foto’s uit ‘de oude doos’ bekijken om herinneringen op te halen. Draai je daar een paar mooi melodietjes bij? En welke zijn dat dan? Heb je mooie aanvullingen van liedjes die je wilt delen, laat het mij weten.

Date:
Back to top