Keuzes rondom de uitvaart

Keuzes rondom de uitvaart

En wat kost dat nou eigenlijk?
Een uitvaart is en blijft áltijd maatwerk. Het is daarom lastig om een vaste prijs te geven. Alles hangt namelijk af van de keuzes die je maakt. En er is nogal wat keuze. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: Wat wil ik eigenlijk? Begraven of cremeren? Van daaruit gaan we samenwerken.

Cremeren vaak goedkoper
Cremeren is een veelvuldig gekozen optie. Vaak omdat dit goedkoper is dan begraven. Maar de kosten van begraven hangen ook af van de gemeente waarin je begraaft. Daarbij is het ook nog afhankelijk of je kiest voor een algemeen graf of een particulier graf. En heb je al eens van een eeuwigdurend graf gehoord?

In uitvaartland staan ook de kistenleveranciers niet stil. Elk jaar ontvang ik nieuwe catalogussen met nieuwe kisten, manden en baren. Eenvoudige kisten omdat het goedkoop mag zijn of een kist die gepersonaliseerd mag zijn. In je favoriete kleur bijvoorbeeld. En wat te denken van de houtsoort? Massief populierenhout, eiken, kersen, spaanplaat. Te veel keuzes om in deze column op te noemen.

Nog meer keuzes…
Dan hebben we nog bloemen, kaarten, locaties, hapjes, drankjes, vervoer, enzovoort. En al deze keuzes moet je in een paar dagen maken. Keuzes die je maakt terwijl je emotioneel helemaal geen keuze wil maken omdat je je liever omringt met mensen die je lief zijn. Om je daarin zoveel mogelijk te ontzien, begeleid ik je stap voor stap door de wirwar van keuzes, dag voor dag. Zodat je bewuste keuzes kunt maken.

Kom je in de gelegenheid om je al eerder te verdiepen in de mogelijkheden omdat een van je dierbaren op korte termijn komt te overlijden, bel dan gerust. Ik leg je alle vragen op voorhand voor zodat randzaken géén hoofdzaken worden. Zo blijft er voldoende rust en ruimte om dat te doen waar je behoefte aan hebt.

Dat al deze keuzes geld kosten, weten we natuurlijk allemaal. Maar wat de kosten nou exact zijn, heb jij daar enig idee van? Uiteraard ontvang je van mij zo snel mogelijk een eerste begroting, ook bij een Wensengesprek vooraf. Een mogelijkheid om nu al meer te weten te komen hierover is het bijwonen van een lezing vanuit de Leiderdorpse Volksuniversiteit. Deze lezing wordt door mij gegeven.

Informatieavonden
Op dit moment zijn de informatieavonden die ik geef vanuit de Leiderdorpse Volksuniversiteit al voorbij. Ik wil je van harte uitnodigen om de inspiratiepagina te bekijken om alvast wat meer te weten te komen over de mogelijkheden die er zijn. Je kunt ook altijd contact met mij opnemen.

Back to top