Professionele dragers
Professionele dragers

Professionele dragers

Tijdens de uitvaart wordt de overledene op een aantal plaatsen gedragen: meestal in de kerk, de aula van de begraafplaats en naar de laatste rustplaats. Het is een plechtig en indrukwekkend onderdeel van de uitvaartplechtigheid, dat goed moet verlopen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wie er gaat dragen: zijn er genoeg familieleden of vrienden dit dit kunnen en willen? Of maak je liever gebruik van professionele dragers?

Professionele dragers
Het dragen van de overledene kan best spannend zijn voor de nabestaanden. Professionele dragers kunnen deze zorg uit handen nemen en er zo voor zorgen dat je als familie de uitvaart op een ontspannen manier beleeft. Er zijn twee mogelijkheden: gebruik maken van een rijdende baar of het schouderdragen. Afhankelijk van het gewicht kan er gekozen worden voor 4 of 6 dragers.

Vrouwelijke dragers
In 2016 was Ferentes het eerste bedrijf in Nederland dat een team met jonge vrouwelijke dragers startte. Deze draagsters zijn representatief en intensief intern opgeleid.

Kledingstijl

De dragers van Ferentes kunnen stijlvol gekleed komen in grijs of zwart kostuum. Ook zij gaan met de tijd mee en kunnen casual gekleed komen, En wat ben ik daar blij mee. Want zeg nou zelf, een mooi wit overhemd en een goeie jeans is toch ook stijlvol?!

Date:
Category:
Back to top